Voorkom een verstopping. Gebruik het riool zoals het bedoeld is!

Wilt u een verstopping voorkomen? Dan is het zaak het riool alleen te gebruiken waarvoor het bedoeld is. Dit klinkt heel simpel maar het gaat nog wel eens mis. Zeker in oudere huizen kan de riolering gevoelig zijn en nog steeds verstopt raken. Een verstopping in de wasbak kunt u proberen te voorkomen door eens per maand de wasbak te vullen met heet water en soda en vervolgens de stop eruit te trekken. Door deze enorme vloedgolf aan water maakt u het riool schoon en verstopt het minder snel.

Wanneer een afvoer niet goed werkt, kunt de sifon opendraaien en schoonmaken. Ook kan de verstopping vaak worden opgelost met een eenvoudige ontstopper. Mocht dit niet helpen, dan doet u er verstandig aan een rioleringsbedrijf in te schakelen. Ga niet aan de gang met chemische middeltjes, deze kunnen uw riool aantasten!

Verstopping elders

Mochten meerdere afvoeren niet meer goed werken, dan is het probleem waarschijnlijk groter en zit de verstopping misschien onder uw huis of in uw tuin. Eventueel kan het probleem ook zitten in het gedeelte dat van de gemeente is. Mocht de verstopping zich op die grond bevinden, dan moet u contact opnemen met de gemeente om te kijken wat er aan de verstopping gedaan kan worden. Zit de verstopping nog op uw eigen terrein, schakel dan zelf een rioleringsbedrijf in om de verstopping te verhelpen. Attack Riool kan u in vrijwel iedere situatie van dienst zijn met grondige ontstopping.

21 februari 2018
« Terug naar pagina overzicht