Ervaart u problemen door een rioollek

Komt u een lek tegen in uw riolering?Dit kan grote problemen veroorzaken, zowel op het gebied van uw gezondheid als uw portemonnee. De onaangename geur die vrijkomt, kan duiden op een lekke riolering.

Wat zijn de aanwijzingen voor een lekke rioleringsbuis?

Als er een vervelende geur vrijkomt, kan dit duiden op een lek in de riolering. Het kan ook voorkomen dat u de geur van de lekke riolering van uw buren opmerkt. Het verschijnen van een vochtige plek op de grond kan duiden op een lek in de riolering.

Oorzaken van een lek in de riolering

Een rioleringsstelsel heeft doorgaans een levensduur van 20-25 jaar. Desalniettemin kan het uitvoeren van regelmatig onderhoud aan het rioolsysteem van invloed zijn op de levensduur ervan. Gebrek aan onderhoud is vaak de oorzaak van defecte rioleringssystemen.

Loopt u gevaar bij een lekkend riool?

Het is van essentieel belang om te begrijpen dat rioleringsproblemen niet alleen uw gezondheid in gevaar brengen, maar ook die van anderen. Een rioleringslek kan resulteren in directe blootstelling aan besmet afvalwater, wat gezondheidsproblemen kan veroorzaken. Zowel uw buren als uw huisdieren kunnen gevaar lopen bij blootstelling aan het besmette afvalwater.

Is uw rioolsysteem aan het lekken?

Bij een lekkage in het riool is het van belang om zo snel mogelijk een rioleringsexpert in te schakelen. Hiermee verkleint u de kans op schade aan uw woning. Er zijn meerdere opties beschikbaar om een rioollekkage op te lossen.

Het is mogelijk om gebruik te maken van relining. Dit is een duurzame methode voor reparatie. Voor het repareren van bepaalde delen van het riool zonder dat er een complete renovatie plaatsvindt, kunt u gebruikmaken van relining. Door een speciale sok te plaatsen in de rioleringsbuis, kan het lek worden gerepareerd.

Een alternatieve oplossing is om het lekkende gedeelte te vervangen. Als het lek echter regelmatig optreedt of het riool al oud is. Dan is het raadzaam om een rioolvernieuwing te laten uitvoeren.

Snel een medewerker spreken? Bel 035 204 8823

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Problemen met een verstopte gootsteen
> Bemerk van een defekte afvoerpijp en uw handelingen
> Verstopt riool mogelijk de boosdoener
> Riolvliegjes aanpakken wat kunt u doen