Teamfoto Twentyfourseven service
Werkzaam in Hilversum, hoofdvestiging Naarden

Rioolvliegjes bestrijden in Hilversum

Ziet u kleine zwarte vliegjes opdoemen in uw badkamer, toilet of kruipruimte? Als er rioolvliegjes omhoog komen, dan heeft u hoogstwaarschijnlijk te maken met een rioolprobleem. Voorkom overlast en ga direct aan de slag om deze vervelende, hardnekkige vliegjes te bestrijden!

Wat zijn rioolvliegjes

Zoals de naam al aangeeft, zijn rioolvliegjes meestal afkomstig uit de riolering. De vliegjes zijn in staat om dagelijks 200 eitjes per dag te leggen, en hun voeding bestaat uit vocht en rottend afval. Zonder het oplossen van het rioolprobleem zullen de rioolvliegjes blijven rondzwermen en voor overlast zorgen.

Bent u op zoek naar een rioleringsbedrijf? In Hilversum en de omliggende regio kunt u vertrouwen op Twentyfourseven service

Waar komen rioolvliegjes vandaan

Vaak kunt u rioolvliegjes aantreffen in de omgeving van vochtige plekken waar voedingsrijk stilstaand water met bacteriën, zoals rioolwater, aanwezig is. Deze locaties zijn perfect voor de vliegjes om hun eitjes te leggen. Op vochtige plekken in kieren of hoeken, vochtige plekken in schuren of garages, vuilnisbakken, putjes en in verstopte hemelwaterafvoeren kunnen rioolvliegjes buiten het riool voorkomen.

Snel actie ondernemen

Er zijn meerdere redenen waarom het nodig is om de rioolvliegjes te bestrijden. De rioolvliegjes verdwijnen niet vanzelf en brengen potentieel gezondheidsproblemen met zich meebrengen vanuit het riool. Daar komt bij dat deze vliegjes zich enorm snel vermeerderen, waardoor de plaag alleen maar erger wordt. Voordat u begint met het bestrijden van de vliegjes, is het essentieel om te weten wat het rioolprobleem inhoudt en waar de eitjes zich bevinden.

Meestal bevinden deze eitjes zich dicht bij een lekkage of verstopping in het riool, let daarom goed op toiletten en afvoerputjes. Als u zeker wilt zijn van de juiste afvoer, dan kunt u s avonds de afvoer afplakken met een stukje tape. Zorg ervoor dat u een beetje ruimte overhoudt, zodat er licht de afvoer in kan. Mochten hier vliegjes zitten, dan zullen ze omhoog vliegen en blijven plakken aan het tape. Als de vliegjes veel in een bepaalde hoek of kier zitten, kunt u ook de plakbandtest uitvoeren.

Als u er zelf niet in slaagt om van de rioolvliegjes af te komen, kan het voorkomen dat ze blijven terugkomen. Het rioolprobleem moet eerst worden opgelost voordat de vliegjes zullen verdwijnen. In dit soort situaties staan wij voor u klaar om te helpen. Neem contact met ons op via 035 204 8823 voor een blijvende oplossing bij Twentyfourseven service.

Over rioolvliegjes

Rioolvliegjes zijn kleine zwarte vliegjes die zich voornamelijk in het riool bevinden.

Rioolvliegjes komen naar boven als gevolg van rioolproblematiek. Ze bevinden zich in het riool omdat ze leven rondom voedingsrijk stilstaand water met veel bacteriën. Andere plekken waar rioolvliegjes soms voorkomen zijn; vuilnisbakken, vochtige kieren of hoeken, putjes, verstopte hemelwaterafvoer en vochtige plekken in schuren of garages.

Rioolvliegjes kunnen 200 eitjes per dag leggen en komen vaak voor in grote plagen. Wegens deze snelle voortplanting wordt aangerand direct actie te ondernemen tegen de vliegen.

Gebruik kokend water met azijn en ontstoppingsmiddel om de verstopping te verhelpen en de eitjes te doden. Je moet ook de levende vliegen verdelgen, anders blijven ze eitjes leggen. Om definitief van de vliegjes af te komen is het noodzakelijk dat het rioolprobleem wordt opgelost.

Er zijn een aantal redenen om rioolvliegjes te bestrijden. Zo verdwijnen ze niet vanzelf en brengen ze mogelijke gezondheidsproblemen met zich mee vanuit het riool. Daar komt bij dat deze vliegjes zich enorm snel voortplanten, waardoor de plaag alleen maar toeneemt. De plaag kan niet worden opgelost als men niet ook met her rioolprobleem aan de gang gaat.

Om de vliegjes te bestrijden moet u eerst weten wat het rioolprobleem is en waar de eitjes liggen. Meestal liggen deze eitjes in de buurt van een lekkage of verstopping in de riolering, let daarom goed op toiletten en afvoerputjes. Als u zeker wilt weten of u de juiste afvoer heeft, kunt u s avonds de afvoer afplakken met een stukje tape waarbij u een beetje ruimte overlaat zodat er licht de afvoer in kan, als hier vliegjes zitten zullen die omhoog vliegen en vastplakken aan het tape. Als de vliegjes veel in een bepaalde hoek of kier zitten, kunt u ook de plakbandtest uitvoeren.

Heeft u hulp nodig met het oplossen van de oorzaak van rioolvliegjes overlast? Neem dan vrijblijvend contact op met Twentyfourseven service via 035 204 8823 of via onderstaand offerte formulier.


Twentyfourseven service staat voor u klaar in Hilversum
Over ons

Ben je op zoek naar een betrouwbare klushulp in de regio Utrecht, Amsterdam of Almere? Zoek niet verder! Bij Twentyfourseven service staan wij altijd paraat om je te helpen met al je... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 035 204 8823

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor rioolvliegjes bestrijden?

Over Twentyfourseven service

Ben je op zoek naar een betrouwbare klushulp in de regio Utrecht, Amsterdam of Almere? Zoek niet verder! Bij Twentyfourseven service staan wij altijd paraat om je te helpen met al je problemen. Of u nou uw sleutels bent vergeten of last heeft van een hardnekkige verstopping in de afvoer, Twentyfourseven service staat voor u klaar met de oplossing!


Bij Twentyfourseven service bent u verzekerd van hoogstaande service door ervaren en hoogopgeleide specialisten. Wij bieden een breed scala aan diensten in verschillende vakgebieden. Dus wat uw probleem ook is, laat het snel verhelpen voor Twentyfourseven service


VCA,KAD,EVM,CPMV,KOMO,Erkend leerbedrijf,TUV NORD,Keurmerk Plaagdiermanagement Bedrijven (KPMB),IPM Houtbescherming,CEPA,Keurmerk ConsuBeter

Reviews van Twentyfourseven service

Door A.K
Op 24 april 2023
10

Snel opgelost voor €150 deur geopend op zondag avond andere slotenmaker vroeg 500

Door E.V.Z
Op 24 april 2023
10

Goeie jonge man deur open gefilppperd in Naarden voor €100