Direct een rioleringsbedrijf nodig in Hilversum?Bel 035 204 8823Of vul het formulier in

Werkzaam in Hilversum, hoofdvestiging Naarden
Bemerk van een defekte afvoerpijp en uw handelingenRedactie, 10 maart 2024
Twentyfourseven service: de ervaren rioleur voor Hilversum en omliggende gebieden!

Het riool is van essentieel belang voor uw woning. Het is fijn als alles goed werkt, maar soms kunnen er defecten optreden en schade veroorzaken. Hoe herkent u dit? En wat moet u hier aan doen?Dit blogartikel behandelt diverse symptomen van een beschadigd riool en biedt oplossingen om direct actie te ondernemen bij eventuele problemen.

Hoe u een kapotte riool kunt identificeren

Er zijn diverse problemen die kunnen wijzen op een kapotte riolering. Het kan voorkomen dat er lichte problemen ontstaan zoals stankoverlast en borrelende afvoerputjes, maar ook vervelende kwesties zoals verstoppingen. Als deze problemen elk jaar voorkomen, is er nog geen reden om te denken aan een defecte riolering. Als de problemen blijven voortduren, is het verstandig om het riool te laten inspecteren.

Bij verstoppingen is er ook kans op een totaalverstopping, die herkend kan worden aan overstromingen bij de afvoerputjes in uw woning. Dit geeft ook aan dat er wellicht sprake is van een kapotte riolering. Gemiddeld heeft zo’n 20% van alle gevallen van verstoppingen een kapot riool als oorzaak. Indien u een kelder heeft, kunnen bij een kapotte riolering water of schimmel optreden in de kelder zelf of in de kruipruimte. In deze gevallen is een inspectie of reparatie noodzakelijk.

Wat veroorzaakt schade aan een riool?

Er zijn meerdere redenen waarom een riool defect kan raken. Zowel interne als externe omstandigheden zijn hierbij van invloed. Slijtage als gevolg van ouderdom of een fout in de ophanging van het riool kan tot problemen leiden. Maar ook schade door slechte weersomstandigheden is een mogelijke factor. Bij een toename van druk op het riool is er een reële kans dat het begint te scheuren.

Het riool kan van de muur afscheuren of intern barsten door de druk op het systeem. Wortelgroei en roestvorming kunnen ook een kapot riool veroorzaken. Het is aan te raden om in dergelijke gevallen een rioolinspectie uit te laten voeren voordat de reparaties van start gaan.

Waarom is het nuttig uw riool te laten nakijken?

Vakkundigen beschikken over professionele hulpmiddelen om een probleem met het riool te kunnen herkennen. Als u een rioolinspectie laat uitvoeren, weet u direct waar het probleem zit en wat er moet gebeuren. Een inspectie kan op twee manieren plaatsvinden, met een rioolcamera of door gebruik te maken van rookdetectie.

Een geavanceerde camera, de riooldetectiecamera, wordt gebruikt om het riool te bekijken en problemen te identificeren. Het rookdetectie-apparaat verspreidt rook in het riool en kijkt vervolgens waar deze rook op bepaalde plaatsen in de riolering verdwijnt. Waar de rook niet meer aanwezig is, geeft dit mogelijk de locatie van een lek in het riool aan.

U kunt het riool laten inspecteren of repareren

Heeft u het idee dat uw riool beschadigd is? Of heeft u regelmatig te maken met problemen rondom uw riolering?Wij zijn beschikbaar om te helpen! Neem contact op met Twentyfourseven service via 035 204 8823 en maak een afspraak. Daar kunnen we u bij helpen met de inspectie of reparatie.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 035 204 8823

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Een moment geduld alstublieft
We verwerken uw aanvraag...

Over Twentyfourseven service

Ben je op zoek naar een betrouwbare klushulp in de regio Utrecht, Amsterdam of Almere? Zoek niet verder! Bij Twentyfourseven service staan wij altijd paraat om je te helpen met al je problemen. Of u nou uw sleutels bent vergeten of last heeft van een hardnekkige verstopping in de afvoer, Twentyfourseven service staat voor u klaar met de oplossing!


Bij Twentyfourseven service bent u verzekerd van hoogstaande service door ervaren en hoogopgeleide specialisten. Wij bieden een breed scala aan diensten in verschillende vakgebieden. Dus wat uw probleem ook is, laat het snel verhelpen voor Twentyfourseven service


Reviews van Twentyfourseven service

Door A.K
Op 24 april 2023
10

Snel opgelost voor €150 deur geopend op zondag avond andere slotenmaker vroeg 500

Door E.V.Z
Op 24 april 2023
10

Goeie jonge man deur open gefilppperd in Naarden voor €100