Teamfoto Twentyfourseven service
Werkzaam in Hilversum, hoofdvestiging Naarden
Verstopt riool mogelijk de boosdoener Redactie, 20 januari 2024
Bent u op zoek naar een rioleringsbedrijf? In Hilversum en de omliggende regio kunt u vertrouwen op Twentyfourseven service

Wanneer u een onaangename rioolgeur in uw woning ruikt, kan dit wijzen op een probleem met de rioolleidingen. Wanneer u begint met het controleren van de afvoeren of de sifons, kunt u kijken of er een verstopping aanwezig is. Door de sifons schoon te maken, kunt u mogelijk de geur laten verdwijnen. Als de geur echter aanhoudt, kan er sprake zijn van een lek in het rioolstelsel.

Het is aan te bevelen om direct een deskundig rioleringsbedrijf te contacteren om het probleem te lokaliseren en te verhelpen, om verdere schade te voorkomen. Ze hebben de nodige kennis, jarenlange ervaring en geavanceerde gereedschappen om de werkzaamheden veilig en efficiënt uit te voeren. U kunt rekenen op de experts, zij nemen het probleem van u over en zorgen ervoor dat het opgelost wordt zonder dat u zelf in actie hoeft te komen.

Waar komt de stank in uw rioolleidingen vandaan?

In uw woning kunnen er verschillende oorzaken zijn voor stankoverlast, waar een rioleur meestal onderscheid maakt tussen permanente en tijdelijke stankoverlast. Rioollucht in uw woning kan veroorzaakt worden door diverse oorzaken:Door werkzaamheden kunnen de riolering in uw woning beschadigd of verzakt raken, waardoor scheuren kunnen ontstaan en rioollucht in uw huis kan terechtkomen.

De oorzaak van de stank: verstopping in de leidingen

Als het water niet goed wegloopt in uw doucheputje of vaatwasser, kan dit duiden op een verstopte leiding. Als het water niet goed wegloopt in uw doucheputje of vaatwasser, kan dit duiden op een verstopte leiding. Als het water niet goed wordt afgevoerd, kunnen er onaangename geurtjes in uw huis blijven hangen.

Het kan eveneens het geval zijn dat niet een leiding, maar het riool zelf, geblokkeerd raakt. Als dit het geval is, informeer dan bij je buren of zij ook hinder ondervinden van een verstopt riool. Indien dit het geval is, kunt u contact opnemen met uw gemeente voor verdere ondersteuning.

Is er sprake van een lekkage in uw leiding?

Als er sprake is van een lekkage in uw afvoer, kan vuil water en de daarbijbehorende muffe geur uw huis bereiken. Dit kan leiden tot overlast door geur en uiteindelijk tot schade door water. Om deze reden is het van groot belang om een gekwalificeerd rioleringsbedrijf in te schakelen om toekomstige schade te voorkomen.

Zorg ervoor dat u de afvoer van uw woning correct kunt ontluchten

Zorg dat de lucht in uw afvoer goed kan doorstromen. Vaak wordt dit voorzien door middel van een buis die naar het dak van uw woning leidt. Als deze pijp niet correct is aangesloten of verstopt raakt, kan de nare geur uit het riool uw huis binnendringen.

Zorg ervoor dat de afvoer regelmatig gebruikt wordt om rioollucht te voorkomen

Met behulp van een waterslot, ook bekend als stankslot of sifon, wordt voorkomen dat de rioollucht door de afvoer van de wc naar boven komt. Als een afvoer gedurende lange tijd niet wordt gebruikt, kan het waterslot droog komen te staan, waardoor de rioollucht ongehinderd uw woning kan binnendringen. Het is belangrijk om regelmatig water door de afvoeren te spoelen om te voorkomen dat dit gebeurt.

Hoe u kunt voorkomen dat er een rioollucht binnendringt in uw huis

Al met al kan een rioollucht in je huis verschillende oorzaken hebben. Het komt regelmatig voor dat verstoppingen optreden als gevolg van etensresten, zeepresten of aangekoekt vuil. Het is belangrijk om uw afvoerputjes regelmatig schoon te maken om verstoppingen te voorkomen.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 035 204 8823

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Twentyfourseven service

Ben je op zoek naar een betrouwbare klushulp in de regio Utrecht, Amsterdam of Almere? Zoek niet verder! Bij Twentyfourseven service staan wij altijd paraat om je te helpen met al je problemen. Of u nou uw sleutels bent vergeten of last heeft van een hardnekkige verstopping in de afvoer, Twentyfourseven service staat voor u klaar met de oplossing!


Bij Twentyfourseven service bent u verzekerd van hoogstaande service door ervaren en hoogopgeleide specialisten. Wij bieden een breed scala aan diensten in verschillende vakgebieden. Dus wat uw probleem ook is, laat het snel verhelpen voor Twentyfourseven service


Reviews van Twentyfourseven service

Door A.K
Op 24 april 2023
10

Snel opgelost voor €150 deur geopend op zondag avond andere slotenmaker vroeg 500

Door E.V.Z
Op 24 april 2023
10

Goeie jonge man deur open gefilppperd in Naarden voor €100