Direct een rioleringsbedrijf nodig in Hilversum?Bel 035 204 8823Of vul het formulier in

Werkzaam in Hilversum, hoofdvestiging Naarden
Riolvliegjes aanpakken wat kunt u doenRedactie, 10 januari 2024
Bent u op zoek naar een rioleringsbedrijf? In Hilversum en de omliggende regio kunt u vertrouwen op Twentyfourseven service

Aalputmotjes of motmuggen, dat zijn de benamingen voor rioolvliegjes. In het geval van last van deze rioolvliegjes, kan er mogelijk een probleem zijn in de riolering. Als u deze rioolvliegjes constateert, is het aan te raden om direct stappen te ondernemen.

Begrijp de eigenschappen van rioolvliegjes

Deze kleine insecten, met afmetingen tussen de 1,5 en 7 millimeter groot, kunnen uw huis binnendringen door de kleinste kiertjes. Hun vleugels zijn bedekt met kleine haartjes, die groter zijn dan hun lichaam en grijsgoudkleurig van kleur zijn. Ze hebben ook twee lange, behaarde voelsprieten op hun kop. Deze kleine vliegjes hebben een korte levensduur van drie weken, maar vermenigvuldigen zich in een hoog tempo.

Een vrouwtje legt 100 tot 200 eitjes per keer, meestal in rottend organisch afval of stilstaand water. De larven komen na twee dagen uit en binnen twee tot zes weken ontwikkelen ze zich tot volwassen rioolvliegjes. Hoewel ze 'vliegjes' genoemd worden, hebben ze meestal moeite met vliegen en kruipen ze rond en rusten ze in de buurt van leidingen.

Hoewel ze overdag relatief kalm zijn, worden ze actiever en gaan ze zich voeden met rottend materiaal, bacteriën en schimmels zodra de avond valt. Een veelvoorkomend probleem dat leidt tot een plaag van rioolvliegjes in huis is meestal gerelateerd aan de riolering, met name bij beschadigde leidingen. Meestal worden deze insecten aangetrokken door lekkende gootstenen of verstopte toiletten.

Wat is de beste aanpak om rioolvliegjes weg te krijgen?

Het is noodzakelijk om de broedplaatsen te identificeren om een plaag te bestrijden, meestal in stilstaand water of vervuild organisch afval. Het is van cruciaal belang om onmiddellijk actie te ondernemen en zelf stappen te ondernemen, zoals het verwijderen van stilstaand water, het reinigen van de afvoer en het zoeken naar lekkages. Voor reparaties kunt u deskundigen raadplegen om het probleem te verhelpen.

Meestal worden broedplaatsen aangetroffen op plekken die in verbinding staan ​​met de riolering, zoals verstopte of lange tijd niet gebruikte afvoeren. Bovendien kunnen ook locaties buitenshuis dienen als broedplaats, zoals beerputten, dakgoten, regenpijpen en drinkbakken. Om een plaag van rioolvliegjes te voorkomen, is hygiëne van cruciaal belang.

Herstel rioolproblemen snel, sluit open leidingen af, verwijder organisch afval en zorg ervoor dat afvalbakken goed zijn afgesloten. Het is ook aan te raden om regelmatig de dakgoten schoon te maken en de afvoeren af te spoelen met heet water en zuiveringszout. Gooi voedsel dat ermee in aanraking is gekomen direct weg.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 035 204 8823

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Een moment geduld alstublieft
We verwerken uw aanvraag...

Over Twentyfourseven service

Ben je op zoek naar een betrouwbare klushulp in de regio Utrecht, Amsterdam of Almere? Zoek niet verder! Bij Twentyfourseven service staan wij altijd paraat om je te helpen met al je problemen. Of u nou uw sleutels bent vergeten of last heeft van een hardnekkige verstopping in de afvoer, Twentyfourseven service staat voor u klaar met de oplossing!


Bij Twentyfourseven service bent u verzekerd van hoogstaande service door ervaren en hoogopgeleide specialisten. Wij bieden een breed scala aan diensten in verschillende vakgebieden. Dus wat uw probleem ook is, laat het snel verhelpen voor Twentyfourseven service


Reviews van Twentyfourseven service

Door A.K
Op 24 april 2023
10

Snel opgelost voor €150 deur geopend op zondag avond andere slotenmaker vroeg 500

Door E.V.Z
Op 24 april 2023
10

Goeie jonge man deur open gefilppperd in Naarden voor €100